Father’s Day Quiz

Father’s Day Quiz for Father’s Day

Father’s Day Quiz for Father’s Day – He has been your icon and you have continually desired to comply with in his footsteps. Fathers surely make an indelible impact on our lives and shape the manner we approach it. On Father’s day, children make their fathers feel unique and bring that they appeared up to their dads. It is the day to make your father feel special and extraordinary and respect the efforts he has made for you in life. While you will be celebrating the day with hundreds of enthusiasm and zeal, you may now not realize all about this occasion. Given under is a Father’s Day quiz. Check out to know your stage of cognizance about Father’s Day.

 

Father's Day Quiz

Father’s Day Quiz

Quiz for Father’s Day

Q 1) Who were known as the “Founding Father”?
Ans. The 1787 constitutional Convention delegates

Q 2) Who is known as the “Holy Father” according to the Roman Catholic Church?
Ans. Pope

Q 3) Who is known to have initiated the Father’s Day celebrations?
Ans. Sonara Smart Dodd

Q 4) In USA, father’s Day is celebrated on?
Ans. Third Sunday of June

Q 5) Who has been given the title of ‘Father of history?’
Ans. Herodotus

Father's Day Quiz

Father’s Day Quiz

Q 6) “Father Time” is also known by the name of:
Ans. The Grim Reaper

Q 7) The myth of “Father Christmas” has been taken from:
Ans. The Netherlands

Q 7) A renowned poet and novelist as well as chair of poetry at the University of Cambridge, this academy award-winning actor’s father wrote mysteries under the pseudonym Nicholas Blake.
Ans. Daniel Day Lewis

Q 8) Social scientists believe that the modern Western family developed largely from that of the ancient Hebrews for what reason?
Ans. Their families were patriarchal in structure

Q 9) Which “father” figure does not exist?
Ans. Father Dogs

Q 10) Who was first named “Father of His Country”?
Ans. Emperor Augustus

Father's Day Quiz

Father’s Day Quiz

Q 11) Which ancient Greek god was least likely to celebrate Father’s Day?
Ans. Cronos, god of fertility

Q 12) If you are a first-born son, is it a good thing or a bad thing for your father to practice primogeniture?
Ans. Good

Q 13) American actor Robert Young starred in what 1950’s TV show dedicated to fathers?
Ans. Father Knows Best

Q 14) Which “Make Room For Daddy” star fathered “That Girl”?
Ans. Danny Thomas

Q 15) Which society is NOT patrilineal?
Ans. Tuareg

Q 16) What happens when a father practices the custom of couvade?
Ans. He takes to his bed and complains of labor pains

Q 17) According to Greek mythology, who was the father of the gods and mortals?
Ans. Zeus

Q 18) Can you name the father-son acting duo where the father was Spartacus and the son became president (on screen)?
Ans. Kirk and Michael

Father's Day Quiz

Father’s Day Quiz

People Also Check This

Happy Father's Day © 2018 Frontier Theme
error: Content is protected !!